10 Aylık Ayağına Basmıyor

92 görüntüleme
E

Emine D. A.

6 Eylül 2025 03:29
Yeni doğan bebekler bile kendileri ayaklarını basar ama oğlum basmıyor 6 aylık çocuk doktoruna götürdğm nörolojiye yönlendirdi şuan 10 aylık hiç basmıyor yere bıraksan döner ama ayaklarını hiç basmıyor emekleme yok ne yapmam lazım yol gösterin
E

Elif S.

6 Eylül 2025 05:11
selamlar emine hanım, nöroloji kranial görüntüleme yapacaktır, gerekirse ftr'ye de yönlendirecektir, siz o döneme kadar bir yürüteç edinin, günde toplamda 20-30dk'yı geçmeyecek şekilde 5er dakikalık 10ar dakikalık süreyle yürüteçte vakit geçirmesini sağlayın, o dik durma ve ayak üzerime baskı hissini elde etsin. ayak altına da ara ara yumuşak/sert/kıllı fırçalı vs farklı dokulu materyallerle dokunup masaj yapın, farklı duyuları hissedip öğremmesine yardımc olun.

(normal şartlarda yürüteç önermiyoruz, bu gibi durumlar bizim için önemli-bu şekilde kullanım uygundur)
E

Emine D. A.

6 Eylül 2025 05:26
Tekrardan çocuk nörolojiue gitmemiz gerekiyor o zaman
E

Elif S.

6 Eylül 2025 10:17
ne zaman muayene etmişti nöroloji, bir patoloji bulmuş muydu?
E

Emine D. A.

6 Eylül 2025 10:48
17 temmuzda gitmişiz bacaklarını ayaklarını kontrol etti üstüne üstlük bize kızdı niye çocuğu getiriyorsunuz diye hiçbir şeyi yok dedi bizde rahatladık ama şuan 10 aylık oldu çok korkuyorum
E

Elif S.

6 Eylül 2025 20:47
8aylık bebekte bir hipotoni varsa (kaslarda gevşeklik-belki güçsüzlük ; dolayısıyla basamama varsa) nöroloji doktoru bunu atlayamaz diye düşünüyorum (düşünmek istiyorum) belki başka bir nöroloji doktorunun da fikrini alırsanız içiniz rahatlar madem
E

Emine D. A.

7 Eylül 2025 08:53
Sağolun alalh razı olsun başka bir doktora da gösteririz gerekirse bulunduğum yerde yok şehir dışına gitmem lazım olmadı ilk burada bi ortepedi doktoruna götüreyim ondan sonra nörolojiye gideriz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir