10 Aylık Ayağına Basmıyor
92 görüntüleme
E
Emine D. A.
6 Eylül 2025 03:29
Yeni doğan bebekler bile kendileri ayaklarını basar ama oğlum basmıyor 6 aylık çocuk doktoruna götürdğm nörolojiye yönlendirdi şuan 10 aylık hiç basmıyor yere bıraksan döner ama ayaklarını hiç basmıyor emekleme yok ne yapmam lazım yol gösterin
E
Elif S.
6 Eylül 2025 05:11
selamlar emine hanım, nöroloji kranial görüntüleme yapacaktır, gerekirse ftr'ye de yönlendirecektir, siz o döneme kadar bir yürüteç edinin, günde toplamda 20-30dk'yı geçmeyecek şekilde 5er dakikalık 10ar dakikalık süreyle yürüteçte vakit geçirmesini sağlayın, o dik durma ve ayak üzerime baskı hissini elde etsin. ayak altına da ara ara yumuşak/sert/kıllı fırçalı vs farklı dokulu materyallerle dokunup masaj yapın, farklı duyuları hissedip öğremmesine yardımc olun.
(normal şartlarda yürüteç önermiyoruz, bu gibi durumlar bizim için önemli-bu şekilde kullanım uygundur)
(normal şartlarda yürüteç önermiyoruz, bu gibi durumlar bizim için önemli-bu şekilde kullanım uygundur)
E
Emine D. A.
6 Eylül 2025 05:26
Tekrardan çocuk nörolojiue gitmemiz gerekiyor o zaman
E
Elif S.
6 Eylül 2025 10:17
ne zaman muayene etmişti nöroloji, bir patoloji bulmuş muydu?
E
Emine D. A.
6 Eylül 2025 10:48
17 temmuzda gitmişiz bacaklarını ayaklarını kontrol etti üstüne üstlük bize kızdı niye çocuğu getiriyorsunuz diye hiçbir şeyi yok dedi bizde rahatladık ama şuan 10 aylık oldu çok korkuyorum
E
Elif S.
6 Eylül 2025 20:47
8aylık bebekte bir hipotoni varsa (kaslarda gevşeklik-belki güçsüzlük ; dolayısıyla basamama varsa) nöroloji doktoru bunu atlayamaz diye düşünüyorum (düşünmek istiyorum) belki başka bir nöroloji doktorunun da fikrini alırsanız içiniz rahatlar madem
E
Emine D. A.
7 Eylül 2025 08:53
Sağolun alalh razı olsun başka bir doktora da gösteririz gerekirse bulunduğum yerde yok şehir dışına gitmem lazım olmadı ilk burada bi ortepedi doktoruna götüreyim ondan sonra nörolojiye gideriz