1 Yaş Bebeğim Bildiği Kelimeleri Artık Söylemiyor
91 görüntüleme
K
Kader ..
30 Ağustos 2025 21:37
Bebeğim 9 aylıktan beri bir sürü kelime söylüyordu. (Ağaç, kedi, kuş, miyav, çiçek,al, at, ver, anne, baba..) söylediği bütün kelimeleri artık söylemiyor ve en son tek kelime olarak ver diyordu . Bu ay onu da bıraktı . Bu durumu yaşayıp sonradan düzelen var mı acaba? Endişeleniyorum, bu bir regresyon mu?

Gökçe Ç. Y.
30 Ağustos 2025 21:57
Bizimki de nerdeyse 13 aylık dede,teyze,anne,baba,abla diyordu şimdi sadece dede ve anne diyor babayı bile bırakmıştı yeni yeni duymaya başladık okuduğum yazılara göre normalmiş
K
Kader ..
30 Ağustos 2025 22:03
Umarım kelimeleri kat kat fazlasıyla döner. Yürümeye başladığı dönemde mi oldu acaba bu durum? Bizimki yürümeye çalışıyor , acaba konuşmayı arka plana attıklarından mı oluyor. Bebeklerde bir beceri öğrenilirken diğeri arka plana atılırmış diye okudum

Merve K.
Dil ve Konuşma Terapisti
31 Ağustos 2025 01:12
Dil ve Konuşma Terapisti Merve KILIÇ ✨
Tipik dil gelişiminde 12-15 ayda ilk sözcüklerin gelmesini bekleriz. Çocuğunuzun 9-12 ayda yapmış olduğu üretimleri genellikle ‘gerçek kelime öncesi kelime benzeri üretim’ şeklinde adlandırırız. Çok kısıtlı bir bilgiye sahibim fakat şu an için regresyon olarak adlandırmak doğru olmaz. Bu süreçte çocuğunuzun dil gelişimini doğru tekniklerle destekleyerek gelişimini 14-15 aya kadar takip etmenizi öneririm. Bu noktada dil gelişimini nasıl destekleyebileceğinize dair içeriklerime buradaki profilimden veya sosyal medya hesaplarımdan ulaşabilirsiniz.
Tipik dil gelişiminde 12-15 ayda ilk sözcüklerin gelmesini bekleriz. Çocuğunuzun 9-12 ayda yapmış olduğu üretimleri genellikle ‘gerçek kelime öncesi kelime benzeri üretim’ şeklinde adlandırırız. Çok kısıtlı bir bilgiye sahibim fakat şu an için regresyon olarak adlandırmak doğru olmaz. Bu süreçte çocuğunuzun dil gelişimini doğru tekniklerle destekleyerek gelişimini 14-15 aya kadar takip etmenizi öneririm. Bu noktada dil gelişimini nasıl destekleyebileceğinize dair içeriklerime buradaki profilimden veya sosyal medya hesaplarımdan ulaşabilirsiniz.