0-1 Yaş Yüzüstü Uyuma
119 görüntüleme
E
Ezgi Ç.
23 Eylül 2025 23:56
Bebeğim 4,5 aylık 1 haftadır sırtüstü pozisyondan dönüp yüzüstü pozisyona gelebiliyor. Dönmüyo geç mi kaldı derken gece uykusunda yüzüstü dönme olayı çıkınca zaten 2 gram olan uykuma oldu olan. Düzeltip sırtüstüne alıyorum 3-5 dk sonra tekrar dönüyor. Bırakayım dönsün mü? 0-1 yaş güvenli uyku pozisyonu değil dönmesin mi? Bilemiyorum o rahat kafasını kaldırıp yön değiştiriyor huzurlu uyuyor uyuduğunda ama ben ağzı burnu tıkanır nefes alamazsa diye onu izliyorum bütün gece. Hayatıma böyle devam edemem bitik haldeyim.
D
Derya
24 Eylül 2025 02:49
Merhaba benim bebeğimde 4 aylık yaklaşık 1 haftadır dediğiniz gibi yatıyor hatta ben düz yatıyorum o ağlıyor en son bıraktım kendi yüz üstü döndü ve öyle rahatça uyuyor bende bu konuda çok endişeliydim fakat baktım ki öyle daha rahat ediyor bende arada kontrol ederek izin verdim sizde içinizi ferah tutun🙏
G
Gamze P.
24 Eylül 2025 02:49
Instagramda doktorlar kendi dönüyorsa düzeltmeyin ama siz öyle yatirmayin diyordu bence bırakın istediği gibi uyusun beşiğinde bişey olmasin ssdece oyuncak yastık vs

Mihriban Y. ..
24 Eylül 2025 04:09
4 ay 22 günlük bebeğim dönmeyi öğrendiğinden beri ısrarla yüzüstü uyumaya çalışıyor ben her ne kadar düzeltsemde tekrar yüzüstü dönüyor.

Gülay G. ..
24 Eylül 2025 05:28
Benim kızım da dönmeyi öğrendiğinde ısrarla yüzüstü uyudu. Çevirdik ağlayıp uyandı. Sonra nefesini kontrol edip bıraktık.simdi 5.5 aylık tekrar sırtüstü uyumaya başladı

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
24 Eylül 2025 06:25
Merhaba 🌼 Bu dönem, bebeklerin kas gelişiminin hızlandığı ve hareket kabiliyetlerinin arttığı bir süreçtir. Bebeğinizin sırtüstü pozisyondan yüzüstü pozisyona dönebilmesi, bu gelişimsel bir kilometre taşıdır ve onun sağlıklı bir şekilde geliştiğini gösterir. Başını rahatça kaldırabiliyorsa ve yön değiştirebiliyorsa, nefessiz kalma riski çok düşüktür. Bu nedenle, onu sürekli düzeltmek yerine yüzüstü uyumasına izin verebilirsiniz. Ancak yine de içinizin rahat etmesi için bebeğinizin uyku ortamında battaniye, yastık gibi yumuşak ve boğulma riski taşıyan nesnelerin olmadığından emin olun.
E
Ezgi Ç.
24 Eylül 2025 06:50
Çok teşekkür ederim. @Fatma Uygur Bebeğim 21 gün solunum sıkıntısı sebebiyle doğar doğmaz yoğun bakıma alındı ve orda kaldı. Sanırım bu yüzden sadece nefes konusunda endişeliyim. Onun dışında başka evham yaptığım bi konu yok. Daha rahat olacağım o halde. 🙏🏼😇
H
Hüdanur D. ..
24 Eylül 2025 13:06
Benim bebeğim de4 ayından beri yüzüstü uyuyor asla sırtüstü yatıramıyorum anında ağlıyor kendi yüzüstü dönüp uyuyordu. Şuan 5 aylık ilk zamanlar korkuyordum nefes alamaz diye ama şuan gönül rahatlığıyla doyurup bırakıyorum kendi uyuyor 🤭 sizde müsade edin öyle uyusun bi zaman endişe oluyor ama sonradan ne kadar huzurlu uyuduğunu göreceksin